CHAKRA SYSTEMET

Chakra er et sanskrit ord, der betyder hjul.

Chakrasystemet er knyttet til den æteriske dimension og har til opgave at nære og vedligeholde kroppen. Der er syv primære chakraer i systemet, og de er bundet til kroppen gennem rygsøjlen; alle chakraer har lige stor betydning for helheden. De cirkulerer som tragtformede hvirvler, og i hvert chakra er der både en udadgående og en indadgående strøm. Hvis et kropsområde er underforsynet med energi, eller hvis et chakra er blokeret, er man mere udsat for svækkelse og sygdom.

Det nederste chakra – rodchakraet – cirkulerer langsomst, og tempoet stiger gradvist op igennem systemet, så det øverste chakra – kronechakraet – cirkulerer hurtigst. Cirkulationen i chakraerne afgiver en vibration, som giver dem farve. De, der sanser farver omkring andre mennesker, kan se chakrasystemet vibrere som en regnbue. Rødt ved bækkenbunden, orange omkring maven, gult ved mellemgulvet, grønt ved hjertet, blåt omkring halsen, blåviolet i panden og rødviolet, hvidt eller gyldent oven på hovedet. Er der meget energivibration i et enkelt chakra, kan farven lyse langt ud i auraen. Det er vigtigt, at der er harmoni og balance imellem alle chakraerne.

Chakrasystemet er en nøgle til selvindsigt, fordi man herigennem har adgang til både bevidste og ubevidste områder, både personlige og mere kollektive strukturer og både fysiske og psykiske ressourcer. Det kan hjælpe os med at få bedre kropsbevidsthed, dybere forståelse for eventuelle skavanker og problemer og lettere adgang til forståelse af nattens drømme.

Kravet om større ansvarlighed i forbindelse med spiritualitet betyder, at chakrasystemet skal opgraderes. Det skal modnes, renses og styrkes, så der kan cirkulere væsentligt større mængder af højt vibrerende energi. Det kan sammenlignes med forbrug af elektricitet. F.eks. fungerer en hårtørrer fint med almindelig strøm, men tilslutter man højspænding, vil den brænde sammen. Tilsvarende er det med mennesker og energi: Den seriøse selvudvikler må nødvendigvis omstille sit system, hvis han ikke bare vil snuse lidt til spiritualitet, men faktisk ønsker at lade den spirituelle energi strømme igennem hele kroppen og ud i alle dagliglivets forskellige aktiviteter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *