TOMATER

29. april 2020 0 Af KarinaG

Heirloom tomater – heirloom betyder at det er en gammel sort der har gået i arv i flere generationer.

Heirloom tomater er en sommer spise som er rig på vitaminerne C, K, A og B-complex samt kalium, krom, biotin og beta-karoten. Den imponerende liste af næringsstoffer gør heirloom tomater fremragende til at hjælpe til at nære binyrerne, reducere stress skader, opbygger immunforsvaret, reducerer blodtrykket, beskytter mod hudskader, forbedrer hjerte-kar sundheden og styrker knoglerne. Heirloom tomater er også en fortræffelig kilde til lycopen – som er en en super antioxidant, kendt for at forebygge bryst-, bugspytkirtel-, tarm-, blære-, livmoderhals-, tyktarms-, lunge-, hud-, livmoder- og prostatakræft. Heirloom tomater er også kendt for at hjælpe med fordøjelsen af tunge proteiner, assistere ved opløsning af galdesten og rense blodet hvilket gør dem meget gavnlige for fordøjelsessystemet og lymfesystemet. Heirloom tomater er ofte søde og krydrede.

Vidste du, at når du dyrker en tomatplante og du beskærer den og rører ved den, så “læser” tomatplanten dig, din krop, dine organer og dit blod. Tomatplanten ved mere om dig end din bedste ven. Den ved selvfølgelig ikke alle detaljer i dit liv, men den ved hvad der sker i din krop. Vær ikke bange for tomater.

Tomater indeholder vigtige mikronæringsstoffer, fytokemikaler, vitaminer og mineraler der støtter mange funktioner i leveren. Lycopen er et elsket næringsstof som leveren beundrer, leveren bruger det til at beskytte sig mod celleskader. Lycopen hjælper leveren med at rense røde blodceller sikkert, glat og effektivt. Frugtsyren i tomater hjælper med at holde galdeblæren sund, hjælper med at fjerne slam fra galdeblæren og endda reducere galdestens størrelse. Selv dårligt dyrkede tomater har et højt mineral indhold. Disse mineraler når ofte dybt ind til leverens dybe, indre kerne, hvor de hjælper med at forhindre sygdomme som sædvanligvis starter her. Tomater gror om natten i måneskinnet og leveren reagerer også på måneskinnet – når det er fuldmåne har leveren tendens til at arbejde hårdere med at rense, filtrere og behandle. Når der indgår økologiske eller heirloom tomater i kosten, vil fuldmånens energi som tomaterne samlede igennem deres vækstcyklus arbejde sammen med leverens evne til at rense. Hvis du undgår tomater på grund af den populære natskygge-frygt som konstant cirkulerer igen og igen vil du gå glip af at holde din lever sund og forebyggelse af sygdomme. Tomater er fantastiske til skjoldbruskkirtlen fordi de indeholder deres helt egen variant af C vitamin som er biotilgængeligt for lymfesystemet, leveren samt støtter immunforsvaret og holder det stærkt imod EBV og forhindre vira i let at bevæge sig gennem kroppen. Forskere er uvidende om at der er flere typer C vitamin i frugt. C vitaminet i tomater er skabt gennem måneskinnets frekvens, som de har absorberet mens de groede udenfor. Nogle gange blomster natskygge om natten mens der er måneskin og når de gør det er disse frugter endnu stærkere end andre typer C vitamin. Denne specielle C vitamin, som er forskelligt fra C vitaminerne i andre grøntsager og frugt, støtter skjoldbruskkirtlen som ingen andre ved at holde den i balance. Cellerne inde i skjoldbruskkirtlen har brug for C vitamin og tomater skaffer dette. Denne specielle C vitamin hjælper også med at skabe balance og homøostase med alle kroppens organer og kirtler.

Er tomaten under angreb ?

Nu til dags udvikler folk en frygt for tomater selv om tomater er en af de mest utrolige fødevarer vi kan spise. Tomater indeholder et specielt uopdaget C vitamin som stopper mindst 20 forskellige former for kræft. De kan forebygge fibromer, cyster, svulst, fedtknuder og knuder på skjoldbruskkirtlen og så er de også anti-viral og anti-bakteriel. Tomater hjælper med at dræbe stealth virusser ved at skrælle skjoldet af retrovirusserne. Tomater stopper også HIV. Tro ikke på alle de misinformationer der idag omgiver tomaterne. Tomater er ikke farlige og skal ikke undgås.Tomater har altid været gransket fordi de tilhører natskyggefamilien. Den nyeste trend i dag er at vi skal fjerne frøene i tomaten – og det hjælper os ikke. Denne trend stammer fra en velmenende ekspert som ikke kender årsagen til skjoldbruskkirtel- og kroniske sygdomme. Natskygge gror i fuld sol. Jeg har dyrket tomater hele mit liv. ”Little sungold” tomater; ved du hvor gode de er for dig? De kan stoppe diabetes og helbrede din lever. De er under angreb. Jeg har dyrket mange forskellige typer tomater fordi der er så godt for helbredet ( Anthony William)

Anti-lektin advokater startede med at hade tomater længe før de vidste noget om lektiner. Det er en del af anti-frugt-bevægelsen. Anti-lektin bevægelsen hævder at fordi tomater er natskygge er de giftige at spise for os mennesker. Det kan ikke være længere væk fra sandheden. Det er en uheldig myte, for sandheden er at tomater kan hjælpe med at stoppe kræftceller i at dele sig. Tomater kan hjælpe med at vende en diabetes og hjælpe med at helbrede leveren. Tomater er kraftfulde og støtter immunforsvaret på måder som ingen andre frugter kan. Rygtet om at natskygge er usunde holder folk i frygt for meget frugt som kan hjælpe dem med at tage et kæmpeskridt imod helbredelse. Tomater er meget kraftfulde til at detoxe metal ud af kroppen. De trækker mere gift, kviksølv, bly og aluminium ud af kroppen end folk ved.

Tomater:- styrker og renser leveren

– er utrolig godt til lymfesystemet

– er også fantastiske til PCOS- er et hemmeligt våben til at vende og helbrede prostata kræft og vende alle prostata problemer.

– reducer viral inflammation i forbindelse med at man er ved at komme sig efter en fysisk skade.

– lider man af reflux og dårlig fordøjelse som skyldes lav HCl er der brug for bladsellerijuice, kokosvand samt tomater og røde æbler.

– Tomater der er plukket og uvasket fra haven indeholder ophøjede probiotika som går dybt ind i fordøjelseskanalen til ileum og skaber B12 som du kan absorbere alle de andre B vitaminer der er i fødevarerne.

– de gamle sorter/heirloom kan hjælpe med at rydde op i mangler.

– kig efter heirloom; de smager bedre og er ikke så syreholdige. Drivhus tomater er ok. Cherry tomater er gode. Der er mange forskellige sorter.

– er gode ved sukkerafhængighed fordi tomatfrø (og brombærfrø) har omega 3 (som forskerne ikke ved) som går til hjernen.

– er godt til at helbrede Bell’s Palsy

– er en frugt så vær ikke bange for den og indeholder dermed vigtig glukose til leveren og musklerne.

– hjælper med at re-mineralisere kroppen.

– re-mineraliserer nyrer, lever og milt

Spis mange tomater

– de er helte i forbindelse med kroniske sygdomme. Bliv ikke suget ind i teorien om natskyggefamilien. Tomater kan bogstaveligtalt holde dig fra at dø ung.

Print Friendly, PDF & Email