Nem og sund aftensmad

28. oktober 2019 0 Af KarinaG

BAGTE RODFRUGT FRITTER MED SYRLIG SALAT

Det skal du bruge :

1/2 spidskål

1 pakke friske øko blåbær

2 avokado øko

1/2 rødløg

2-3 stilke frisk mynte øko

2 kopper frost øko ærter

3 gulerødder øko

3 søde kartofler øko

2 pastinak øko

frisk oregano, timian, oregano

1 fed hvidløg

2 spsk kokosilie

1 tsk himmalayasalt4 spsk citron olie, frisk citronsaft

 

Snit spidskål, mynte og løg fint, skyl blåbær, skær avokado i tern. Skyl ærterne i varmt vand – blad det hele i en skål. 

Bland citron olie, med saft fra 1/2 citron sammen med salt og peber. Vend det over salaten.

Stil salaten på køl

Sæt en gryde med vand over – til kog.

Tænd ovnen på 200 grader

Skyl og snit alle rodfrugterne til fritte stave. Hæld rodfrugterne i det kogende vand – lad dem koge i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad dem stå i den varme gryde.

Snit hvidløg i små fine stykker, hak alle de frisk krydderurter. 

Kokosolie røres om rodfrugterne og hvidløg, krydderurterne drysses ud over. Sæt låg på gryden og ryst det hele så olie og krydderurterne er fordelt.

Læg alle rodfrugter på en bageplade og bag dem 20-30 midt i ovnen.

Igår spiste vi ikke andet til – det er ikke hver dag vi spiserkylling eller plantebøffer til maden. 

 

ENJOY

Print Friendly, PDF & Email