At leve holistisk

At leve holistisk betyder at man lægger fokus på helheden, “det hele” istedet for at se isoleret på de individuelle dele. En overordnet holistisk tilgang til sundhed handler om sund kost, bevægelse og fordybelse, kærlighed og kontakt til vores indre stemme. 

Tankegangen bag det at leve et holistisk liv, betyder at vores krop og sind hænger sammen. Det hænger sammen på den måde at hvis du er stresset eller bekymret, eller måske lever med en ubearbejdet sorg som fylder i dine tanker, så påvirker det også din krop og dermed dine organer. Samtidig betyder det også at hvis du i længere tid er syg med en fysisk sygdom, vil det også påvirke din hjerne.

Jeg tror fuldt og fast på at vores tanker påvirker vores helbred, og omvendt. 

Det er vigtigt at leve sundt, tænke tanker der gør dig glad og bruge tid på mennesker og ting man kan lide. 

Hvis problemer opstår, er det okay at mærke dem og det er også okay at føle ubehag. Det nytter ikke noget bare at feje det ind under gulvtæppet, da problemerne så vil ligge i kroppen og hobe sig op

Dit mindset er vigtigt

For at integrere nye vaner og undgå tilbagefald skal både krop og sind være enige. Istedet for at skulle bryde dårlige vaner, handler det om at tilføje nye og sunde vaner dagligt. Efterhånden vil de dårlige vaner slippe og forsvinde.

En livsstilsændring skal være inspirerende, hvor energien, livsglæden og fornyelsen mærkes indefra – og helst inden for kort tid. Mange mennesker ønsker at ændre deres liv på på den ene eller anden måde, mange falder tilbage i gamle mønstre før de overhovet er kommet igang. Det er normalt, og det eneste der er at gøre er at komme op på hesten igen. Bliv i troen om at det skal lykkedes, sørg for at tage små skridt ad gangen. Jo flere små ændringer der lykkedes jo nemmere bliver det for dig at fatholde dine nye vaner. 

At leve sundt

Sundhed er i jo bund og grund et personligt begreb. Det handler om at have det godt med sin krop, sit sind, sine medmennesker, sin kultur, sit arbejde og sin sjæl. Sundhed er oplevelsen af at være i balance og samklang med sit liv, sine omgivelser, det menneskelige og det fysiske. Vi kan ikke være sunde alene. Vi er hinandens sundhed, livskraft og livsglæde og skal hinanden med at opbygge og bevare vores fælles sundhed

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *